Witam
Temat dotyczy uszkodzonych plików, a strasznie dużo w nim SPAMu. Przeczytałem wszystkie wypowiedzi i zawierają one głównie konkretne pozycje uszkodzonych plików, a to chyba nie o to tu chodzi.
Posługuję się Letty v2.0, zassałem "Dragon.Ball.Z.Battle.Of.Gods.2013.PL.BRRip.XviD-BiDA.avi", który nie chciał się odtworzyć, jednak po ponownym ściągnięciu, jest ok -wniosek: błędy powstały podczas pobierania.
Zdarzyło się również iż pliki nie działały po mimo kilkukrotnego pobierania -wniosek: prawdopodobnie upload jest błędny. Wymaga to jednak weryfikacji przez jeszcze kogoś i dobrym motywem jest pisanie o tym na stronie pliku.
O ile w przypadku plików rar, łatwo jest stwierdzić uszkodzenie to w przypadku filmów w grę może wchodzić nieodpowiedni kodek.
Moje propozycje:
1 -przed uploade'm sprawdzić i w opisie umieszczać sumę kontrolną, np: MD5 (w przypadku filmów będzie wiadomo: kodek, czy plik), lub umieścić taką opcję w Letty.
2 -pomocne może okazać się sprawdzenie czy uszkodzenie jest częściowe, czy cały plik to sieczka. Jak ktoś wie jak to porównam wspomniany plik. Spotkałem się z 2 opiniami: całkowite uszkodzenie, oraz że z pliku rar 4,5GB, udało się odzyskać 4GB.
Jeżeli uszkodzenia są częściowe, to może wszystkie pliki powinny być zaopatrywane w dane naprawcze, np: rar +5% danych naprawczych.