Aby zarejestrować się na forum musisz posiadać kod zaproszenia.

Wątek: Pobrane pliki są uszkodzone

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
  1. #1 Odp: Pobrane pliki są uszkodzone 
    Pierwszak
    Podziękował/a
    41 razy
    0 podziękowań za 0 postów
    Siła reputacji
    0
    Ja też pobierając spotykam się z dość dużą ilością plików których nie da się odtworzyć, lub wypakować, pojawiają się komunikaty błąd w nazwie pliku, jak to są jeszcze mniejsze pliki to jeszcze kij z tym, ale ostatnio ściągałem serial Robin z Sherwood - sezony 1-3 w jednym pliku ściągnięte bez problemów, tylko 8,9GB, archiwum jest uszkodzone, lub ma niewłaściwy format. Konkurencyjne programy do Letty po pobraniu sprawdzają jeszcze błędy CRC i pobierają uszkodzone segmenty.
    Odpowiedz z cytatem  

2. #2 Odp: Pobrane pliki są uszkodzone 
    Super Emeryt L2!

Awatar pioro
    Podziękował/a
    115 razy
    709 podziękowań za 79 postów
    Siła reputacji
    104
    Cytat Zamieszczone przez tracker Zobacz posta
    Ja też pobierając spotykam się z dość dużą ilością plików których nie da się odtworzyć, lub wypakować, pojawiają się komunikaty błąd w nazwie pliku, jak to są jeszcze mniejsze pliki to jeszcze kij z tym, ale ostatnio ściągałem serial Robin z Sherwood - sezony 1-3 w jednym pliku ściągnięte bez problemów, tylko 8,9GB, archiwum jest uszkodzone, lub ma niewłaściwy format. Konkurencyjne programy do Letty po pobraniu sprawdzają jeszcze błędy CRC i pobierają uszkodzone segmenty.
    pliku niema na serverze więc trafil do zaginionych :d
    Odpowiedz z cytatem  

3. #3 Odp: Pobrane pliki są uszkodzone 
    Pierwszak
    Podziękował/a
    18 razy
    0 podziękowań za 0 postów
    Siła reputacji
    15
    Witam
    Temat dotyczy uszkodzonych plików, a strasznie dużo w nim SPAMu. Przeczytałem wszystkie wypowiedzi i zawierają one głównie konkretne pozycje uszkodzonych plików, a to chyba nie o to tu chodzi.
    Posługuję się Letty v2.0, zassałem "Dragon.Ball.Z.Battle.Of.Gods.2013.PL.BRRip.XviD-BiDA.avi", który nie chciał się odtworzyć, jednak po ponownym ściągnięciu, jest ok -wniosek: błędy powstały podczas pobierania.
    Zdarzyło się również iż pliki nie działały po mimo kilkukrotnego pobierania -wniosek: prawdopodobnie upload jest błędny. Wymaga to jednak weryfikacji przez jeszcze kogoś i dobrym motywem jest pisanie o tym na stronie pliku.
    O ile w przypadku plików rar, łatwo jest stwierdzić uszkodzenie to w przypadku filmów w grę może wchodzić nieodpowiedni kodek.
    Moje propozycje:
    1 -przed uploade'm sprawdzić i w opisie umieszczać sumę kontrolną, np: MD5 (w przypadku filmów będzie wiadomo: kodek, czy plik), lub umieścić taką opcję w Letty.
    2 -pomocne może okazać się sprawdzenie czy uszkodzenie jest częściowe, czy cały plik to sieczka. Jak ktoś wie jak to porównam wspomniany plik. Spotkałem się z 2 opiniami: całkowite uszkodzenie, oraz że z pliku rar 4,5GB, udało się odzyskać 4GB.
    Jeżeli uszkodzenia są częściowe, to może wszystkie pliki powinny być zaopatrywane w dane naprawcze, np: rar +5% danych naprawczych.
    Odpowiedz z cytatem  

Informacje o wątku
Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego wątku

Zobacz tagi

Bookmarks
Bookmarks
Uprawnienia umieszczania postów