Dzień dobry mam problem kupiłem telewizor LG 50PN6500 podobno ma odświeżanie 600hz ale niestety działa tylko 60 hz i nie mozna nigdzie tego zmienic moze cie drodzy forumowicze pomoc
|
Dzień dobry mam problem kupiłem telewizor LG 50PN6500 podobno ma odświeżanie 600hz ale niestety działa tylko 60 hz i nie mozna nigdzie tego zmienic moze cie drodzy forumowicze pomoc
Szukałem info na ten temat w sieci i niewiele znalazłem. Po pierwsze te 600Hz to częstotliwość maksymalna a nie nominalna. Po drugie producenci wymyślają różne dziwne nazwy na swoje "technologie". Akurat w tym przypadku chodzi o to, że częstotliwość odświeżania wynosi te 60Hz ale aby zapobiec smużeniu przy dynamicznych scenach, każda z tych 60 klatek przetwarzanych w ciągu sekundy jest odświeżana 10 razy co powoduje troszkę sztuczne odświeżanie 600Hz (60 x 10). Tyle w temacie ode mnie.
Ludzkie oko jest bezwładne już na 50 hz
Jednym słowem dałeś się na Hłit marketingody nabrać
Te MCi i inne tego typu bajery opisujące 500hz itp to nic innego jak nazwa dla technologi zwiększającej dynamikę obrazu. Prawdziwa matryca z odświeżaniem obrazu 100 hz kosztuje krocie
Shaq mniej więcej przybliżył o co w tym biega tak samo w grach im więcej FPS tym lepiej tak samo TV im więcej FPS tym obraz płynniejszy dynamiczniejszy itp.
« Poprzedni wątek | Następny wątek » |
Informacje o wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątekAktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości) |
Tagi dla tego wątku |