z jaką maksymalną prędkością można pobierać z letty przy koncie premium?
|
z jaką maksymalną prędkością można pobierać z letty przy koncie premium?
Napisze tak im więcej ludzi pobiera jednocześnie o tym samym czasie, tym gorzej pobiera i tu nikt mi nie powie że tak nie jest bo nawet sam programista o tym wspominał.
pytam, ponieważ w innych programach potrafi pobierać mi ze średnią prędkością 5-6mb/s a w letty z kontem premium średnia prędkość to 750kb/s... więc w czym leży problem? nie mówię tu o pojedynczym przypadku...
pobaw się portami w programie, jak nic nie da to wina zbyt wielkiej ilości pobierań w jednym czasie... zobacz też w nocy i daj znać
od razu mogę wykluczyć pobieranie o różnych porach dnia. Sprawdzę porty, kwestie komputera też wyeliminowałem ponieważ sprawdzałem na różnych nawet reinstalowałem system.
więc tak, próbowałem różne konfiguracje z portami, po każdym ustawieniu nowego portu resetowałem program... nic to nie dało... co ciekawe póki miałem neo 20Mb/s prędkość pobierania wahała się na poziomie 1,2mb/s - 1-5mb/s, teraz przy zmianie neo na 80Mb/s prędkość spadła, oczywiście musiałem również zamienić mój stary router na ICH firmowy Lifebox. pytanie... czy sam router nie ma wpływu na porty, transfer? Wcześniej miałem ADSL teraz przeszedłem na VDSL.
Witaj tu problemem jest twój dostawca internetu czyli orange jak wiemy monopolista nie dba o porty które wychodzą z ich sieci do krajowej i światowej mają to po prostu w D...
I w punkcie styku Orange -> Świat jest zapchane kwestia jeszcze priorytetów na centrali.
Taki sam problem powinieneś mieć z YouTube z Chomikami itp ...
Letty ma Port na świat 10 Gbps więc raczej ciężko to wysycić choć w szczycie wszystko możliwe...
« Poprzedni wątek | Następny wątek » |
Informacje o wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątekAktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości) |
Tagi dla tego wątku |