Aby zarejestrować się na forum musisz posiadać kod zaproszenia.

Wątek: Letty - nie można wysłać.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12
  1. #1 Letty - nie można wysłać. 
    Donator
    Podziękował/a
    14 razy
    4 podziękowań za 1 Post
    Siła reputacji
    16
    Chciałem zostać nowym uploaderem.
    Przeczytałem wszystkie ważne wątki na tym forum w tym:
    - Wątek: Wysyłanie Letty 2.0 - Tutorial
    - Wątek: Zasady zakładania tematów na MHTeam ! REGULAMIN UPLOADU
    - Forum: Problemy i Pytania
    Od kilku dni próbuję wysłąć plik i ciągle wyskakuje błąd w postaci okienka:
    "Nie można wysłać. Nie można w tej chwili wysłać tego pliku. Spróbuj ponownie później."
    Plik, który próbuję wysłąć ma wielkość ok. 700 MB i jest pierwszym odcinkiem serialu, który chcę uploadować i mam go zarezerwowany w odpowiednim dziale.
    Testowo próbowałem wysyłać inne pliki o różnej wielkości oraz różnym formacie i zauważyłem, że:
    - jeżeli jest on niewielki (np. do max.10 MB) to wysyłanie przebiega bez problemu,
    - jeżeli jest większy (np. ponad 10 MB) to wyskakuje błąd wysyłania.

Mam więc prośbę o pomoc i poradę.
    Czy może trzeba spełnić któryś z poniższych warunków, aby wysyłąć pliki większe niż 10MB?
    1) Czy należy posiadać odpowiednią rangę na mhtm.pl/forum? Obecnie posiadam "Donator".
    2) Czy należy posiadać odpowiednią ilość punktów reputacji na mhtm.pl/forum? Obecnie posiadam "59 punkt(ów) ogólnie".
    3) Czy należy posiadać zakupiony odpowiedni transfer na Letty.pl - Cloud Systems Obecnie mam "Transfer: 0,00 B".
    4) Czy należy posiadać odpowiednią ilość punktów na Letty.pl - Cloud Systems Obecnie mam "Punkty: 500"?
    5) Czy w programie "Letty v2.0" należy zmienić/włączyć jakieś specjalne opcje?
    6) Czy do wysyłania można lub nawet należy używać innego programu niż: "Letty v2.0"?

Z góry dziękuję za wszelki informacje.
    Odpowiedz z cytatem  

2. #2 Odp: Letty - nie można wysłać. 
    Blue Label

Podziękował/a
    0 razy
    22,975 podziękowań za 2,152 postów
    Siła reputacji
    1290
    Cytat Zamieszczone przez Math13 Zobacz posta
    Chciałem zostać nowym uploaderem.
    Przeczytałem wszystkie ważne wątki na tym forum w tym:
    - Wątek: Wysyłanie Letty 2.0 - Tutorial
    - Wątek: Zasady zakładania tematów na MHTeam ! REGULAMIN UPLOADU
    - Forum: Problemy i Pytania
    Od kilku dni próbuję wysłąć plik i ciągle wyskakuje błąd w postaci okienka:
    "Nie można wysłać. Nie można w tej chwili wysłać tego pliku. Spróbuj ponownie później."...
    Mamy obecnie problem z dostępnością miejsca na letty. Trzeba cierpliwie poczekać i będzie można wysłać pliki.

Mam więc prośbę o pomoc i poradę.
    Czy może trzeba spełnić któryś z poniższych warunków, aby wysyłąć pliki większe niż 10MB?
    1) Czy należy posiadać odpowiednią rangę na mhtm.pl/forum? Obecnie posiadam "Donator".
    2) Czy należy posiadać odpowiednią ilość punktów reputacji na mhtm.pl/forum? Obecnie posiadam "59 punkt(ów) ogólnie".
    3) Czy należy posiadać zakupiony odpowiedni transfer na Letty.pl - Cloud Systems Obecnie mam "Transfer: 0,00 B".
    4) Czy należy posiadać odpowiednią ilość punktów na Letty.pl - Cloud Systems Obecnie mam "Punkty: 500"?
    5) Czy w programie "Letty v2.0" należy zmienić/włączyć jakieś specjalne opcje?
    6) Czy do wysyłania można lub nawet należy używać innego programu niż: "Letty v2.0"?
    Z góry dziękuję za wszelki informacje.
    Odpowiedzi:
    Ad1 - Nie trzeba mieć rangi aby wysyłać na letty
    Ad2 - Liczba punktów reputacji świadczy tylko o zaangażowaniu użytkownika w życie forum i nie ma nic wspólnego z możliwością wysyłania na letty.
    Ad3 - Transfer jest przydatny tylko podczas pobierania za pomocą programu letty
    Ad4 - Na razie przyznawanie punktów na letty za pobrane pliki jest wstrzymane. Punkty są wymienne na transfer letty.
    Ad5 - Wystarczy tylko zalogowanie w programie letty i jeśli wszystko po stronie serwerów jest ok to od razu można wysyłać.
    Ad6 - Do wysyłania plików można używać tylko programu letty.

Mam nadzieję że moje odpowiedzi były pomocne
    Odpowiedz z cytatem  

3. #3 Odp: Letty - nie można wysłać. 
    Donator
    Podziękował/a
    14 razy
    4 podziękowań za 1 Post
    Siła reputacji
    16
    Cytat Zamieszczone przez katarzynka Zobacz posta
    Mamy obecnie problem z dostępnością miejsca na letty. Trzeba cierpliwie poczekać i będzie można wysłać pliki.
    Dziękuję za odpowiedź.
    Jak przewidujecie. Czy dostępne miejsce powinno się pojawić w przeciągu kilku dni, czy raczej kilkunastu lub dłuższym?

Odpowiedzi:
    Ad1 - Nie trzeba mieć rangi aby wysyłać na letty
    Ad2 - Liczba punktów reputacji świadczy tylko o zaangażowaniu użytkownika w życie forum i nie ma nic wspólnego z możliwością wysyłania na letty.
    Ad3 - Transfer jest przydatny tylko podczas pobierania za pomocą programu letty
    Ad4 - Na razie przyznawanie punktów na letty za pobrane pliki jest wstrzymane. Punkty są wymienne na transfer letty.
    Ad5 - Wystarczy tylko zalogowanie w programie letty i jeśli wszystko po stronie serwerów jest ok to od razu można wysyłać.
    Ad6 - Do wysyłania plików można używać tylko programu letty.

Mam nadzieję że moje odpowiedzi były pomocne
    Odpowiedzi były bardzo pomcne. Wszystko zostało dokładnie wyjaśnione. :)

Jeżeli mogę jeszcze dopytać, aby nie zakłądać nowego wątku.
    Uczę się dopiero uploadować.
    Znalzłem 2 wątki z generatorami.
    Z Wątek: Generator ! oraz linku: https://majkrafty.pl/mhtm/index.php nie otwiera się u mnie. Pisze: "Ta witryna jest nieosiągalna".
    Natomiast ten: https://mhtm.pl/forum/generator/ nie jest dla mnie intuicyjny i nie wiem jak go aktywować. Co powinienem wpisać w okienko "Link, nazwa lub hashcode", aby po przyciśnięciu "Generuj" on się aktywował?
    Przykładowo:
    1) Wpisuję "https://www.filmweb.pl/serial/Rodzina+Soprano-1999-35405" zaznaczam TYLKO kratkę "Filmweb", klikam "Generuj" i nic się nie dzieje.
    lub
    2) Wpisuję tytuł wątku dla mojego uploadu "Rodzina Soprano / The Sopranos (Serial TV 1999-2007)" nie zaznaczam żadnej kratki pod spodem, klikam "Generuj" i również nic się nie dzieje. :-(
    Ostatnio edytowane przez Math13 ; 15-04-25 o 16:33
    Odpowiedz z cytatem  

4. #4 Odp: Letty - nie można wysłać. 
    Blue Label

Podziękował/a
    0 razy
    Siła reputacji
    1290
    Dziękuję za odpowiedź.
    Jak przewidujecie. Czy dostępne miejsce powinno się pojawić w przeciągu kilku dni, czy raczej kilkunastu lub dłuższym?
    Miejsce na serwerach powinno pojawić się w ciągu kilku dni.

Jeżeli mogę jeszcze dopytać, aby nie zakładać nowego wątku.
    Uczę się dopiero uploadować.
    Znalzłem 2 wątki z generatorami.
    Z Wątek: Generator ! oraz linku: https://majkrafty.pl/mhtm/index.php nie otwiera się u mnie. Pisze: "Ta witryna jest nieosiągalna".
    Ten generator nie działa.

Natomiast ten: https://mhtm.pl/forum/generator/ nie jest dla mnie intuicyjny i nie wiem jak go aktywować. Co powinienem wpisać w okienko "Link, nazwa lub hashcode", aby po przyciśnięciu "Generuj" on się aktywował?
    Przykładowo:
    1) Wpisuję "https://www.filmweb.pl/serial/Rodzina+Soprano-1999-35405" zaznaczam TYLKO kratkę "Filmweb", klikam "Generuj" i nic się nie dzieje.
    Ten generator działa ale niestety nie ma już pełnej sprawności. Obecnie generuje same belki w temacie filmy. Resztę czyli okładkę, info, opis, obsadę i screeny trzeba wykonać ręcznie.
    Aby generator zadziałał trzeba wkleić link z pozycji z Filmweb ale bez literki "s" po "http:" czyli w Twoim przypadku "http://www.filmweb.pl/serial/Rodzina+Soprano-1999-35405"
    Odpowiedz z cytatem  

5. #5 Odp: Letty - nie można wysłać. 
    Donator
    Podziękował/a
    14 razy
    4 podziękowań za 1 Post
    Siła reputacji
    16
    Ten generator działa ale niestety nie ma już pełnej sprawności. Obecnie generuje same belki w temacie filmy. Resztę czyli okładkę, info, opis, obsadę i screeny trzeba wykonać ręcznie.
    Aby generator zadziałał trzeba wkleić link z pozycji z Filmweb ale bez literki "s" po "http:" czyli w Twoim przypadku "http://www.filmweb.pl/serial/Rodzina+Soprano-1999-35405"
    Dziękuję. Zadziałało po wykonaniu wklejenia zgodnie z opisem oraz zaznaczeniu kratki "Filmweb".
    Belka wygenerpowana. Z resztą czyli okładką, info, opisem, obsadą itp. poradzę sobie samodzielnie. ;)

Ostatnie pytanie.
    Co powinienem lub co mogę jeszcze wkleić w okienko "Link, nazwa lub hashcode", aby po przyciśnięciu "Generuj" on się aktywował?
    Czy tylko link do Filmweb i zaznaczona kratka aktywują generator? Czy może mógłbym wpisać tylko "swoją" nazwę uploadu lub cokolwiek innego?

Prościej pytając:
    Czy generator zadziała tylko i wyłącznie jeżeli zostanie wprowadzony prawidłowy link do istniejącej na filmweb.pl i uploadowanej przeze mnie pozycji?
    I wówczas generator automatycznie wygeneruje "żółty" tytuł mojego upladu, zgodny z jego opisem, który widnieje na filmweb.pl?
    Jeżeli wprowadzę jakikolwiek inny wpis lub link nieistniejący na filmweb.pl, generator po prostu się nie uruchomi?
    Odpowiedz z cytatem  

6. #6 Odp: Letty - nie można wysłać. 
    Blue Label

Podziękował/a
    0 razy
    Siła reputacji
    1290
    Dziękuję. Zadziałało po wykonaniu wklejenia zgodnie z opisem oraz zaznaczeniu kratki "Filmweb".
    Belka wygenerpowana. Z resztą czyli okładką, info, opisem, obsadą itp. poradzę sobie samodzielnie. ;)
    Po wygenerowaniu tematu przez generator w pole "Hashcode" wklejasz HC swojego uploadu na serwer letty i resztę musisz już zrobić ręcznie.

Prościej pytając:
    Czy generator zadziała tylko i wyłącznie jeżeli zostanie wprowadzony prawidłowy link do istniejącej na filmweb.pl i uploadowanej przeze mnie pozycji?
    I wówczas generator automatycznie wygeneruje "żółty" tytuł mojego upladu, zgodny z jego opisem, który widnieje na filmweb.pl?
    Jeżeli wprowadzę jakikolwiek inny wpis lub link nieistniejący na filmweb.pl, generator po prostu się nie uruchomi?
    Generator w obecnej formie działa tylko na linki do tematów wklejonych ze strony Filmweb i Gry-online (oczywiście w obu przypadkach bez literek "s" po "http:". W przypadku Gry-online generuje same belki - bez tytułu.

Najlepiej sobie popróbować i zobaczyć samodzielnie jak działa obecnie generator.
    Odpowiedz z cytatem  

7. #7 Odp: Letty - nie można wysłać. 
    Donator
    Podziękował/a
    14 razy
    4 podziękowań za 1 Post
    Siła reputacji
    16
    Wygenerowałem opisy korzystając z tego działającego Generatora.
    Niestety w tym generatorze brakuje dolnych opisów dla serialu po obrazku "HashCode" (odcinki, Ukryj, Pokaż, Uruchom Letty, ... )
    Próbuję dopisać je html. Gdy wstawię do tego generatora to nawet fajnie wszystko pokazuje.
    Natomiast po wstawieniu tego html'a do przygotowanego przeze mnie tematu z serialem wychodzą okropne banialuki.
    HTML nie jest poprawnie zamieniany na porządaną treść.

<div .....

Czy mógłby ktoś udostępnić gotowy schemat dla seriali?
    Szczególnie chodzi mi o schemat treści pod obrazkiem "HashCode".

Z góry dziękuję.

<div
    Ostatnio edytowane przez Math13 ; 20-04-25 o 23:10
    Odpowiedz z cytatem  

8. #8 Odp: Letty - nie można wysłać. 
    Super Moderator

Podziękował/a
    84 razy
    12,218 podziękowań za 1,205 postów
    Siła reputacji
    1299
    Wygenerowałem opisy korzystając z tego działającego Generatora.
    Niestety w tym generatorze brakuje dolnych opisów dla serialu po obrazku "HashCode" (odcinki, Ukryj, Pokaż, Uruchom Letty, ... )
    Próbuję dopisać je html. Gdy wstawię do tego generatora to nawet fajnie wszystko pokazuje.
    Natomiast po wstawieniu tego html'a do przygotowanego przeze mnie tematu z serialem wychodzą okropne banialuki.
    HTML nie jest poprawnie zamieniany na porządaną treść.

<div .....

Czy mógłby ktoś udostępnić gotowy schemat dla seriali?
    Szczególnie chodzi mi o schemat treści pod obrazkiem "HashCode".

Z góry dziękuję.

<div
    Szczerze nie używam generatora. Najlepiej wejdź w jakiś temat z serialem naciśnij pod tematem "quote" i skopiuj cały tekst tematu. Poźniej tylko trzeba podmienić info odnośnie serialu fotki i wstawić odpowiednie HC
    Pobrałeś ???? Kliknij Repkę w TYM poście (prawy górny róg "Karma") lub podziękówkę (lewy dolny róg). Zachęca do dalszej pracy : )
    Odpowiedz z cytatem  

9. #9 Odp: Letty - nie można wysłać. 
    Donator
    Podziękował/a
    14 razy
    4 podziękowań za 1 Post
    Siła reputacji
    16
    Cytat Zamieszczone przez erbol Zobacz posta
    Szczerze nie używam generatora. Najlepiej wejdź w jakiś temat z serialem naciśnij pod tematem "quote" i skopiuj cały tekst tematu. Poźniej tylko trzeba podmienić info odnośnie serialu fotki i wstawić odpowiednie HC
    Dziękuję. To faktycznie najłatwiejszy sposób. :-)

Mam jeszcze jedną prośbę.
    Chciałbym zdobywać punkty, aby je wymianić na transfer do późniejszych swoich downloadów.
    Jak dodać swoje uploady na konto Letty? Wydaje mi się, że kiedyś była chyba taka opcja.
    Loguję się na: "www.letty.pl/my_files.html", ale nie mogę znaleźć opcji dodania uploadowanego pliku do mojej listy.
    Odpowiedz z cytatem  

10. #10 Odp: Letty - nie można wysłać. 
    Super Moderator

Podziękował/a
    84 razy
    12,218 podziękowań za 1,205 postów
    Siła reputacji
    1299
    Jak jesteś zalogowany w programie letty to pliki tam (na stronie) pojawiają się automatycznie. Odnośnie tych pkt To nie wiem czy czasami nie ma z tym problemu jeśli chodzi o otrzymywanie ich za ilość pobrań. Jeśli po powiedzmy tygodniu nie dostaniesz żadnych pkt to będziesz musiał pisać do Administratora (mccn) w tej sprawie ;)
    Pobrałeś ???? Kliknij Repkę w TYM poście (prawy górny róg "Karma") lub podziękówkę (lewy dolny róg). Zachęca do dalszej pracy : )
    Odpowiedz z cytatem  

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Informacje o wątku
Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego wątku

Zobacz tagi

Bookmarks
Bookmarks
Uprawnienia umieszczania postów