cześć
Tak ściekawości mam pytanie bo się nie znam, jak się przykładowo chciałoby kupić używany system windows7 32 bity professional z naklejką COA i fakturą to było by to legalne ?
|
cześć
Tak ściekawości mam pytanie bo się nie znam, jak się przykładowo chciałoby kupić używany system windows7 32 bity professional z naklejką COA i fakturą to było by to legalne ?
jeżeli system był rejestrowany przez innego użytkownika to na Twoim kompie nie powinien się znajdować, ten system zainstalowany u innego usera nie zostanie aktywowany i będzie uznawany za pirata
jak potrzebujesz klucza do systemu to trzeba by do M$ napisać o przydzielenie nowego, sam system możesz pobrać w necie, klucz aktywujący jest najważniejszy
jak już chcesz coś instalować to bierz W7 64 bit, nie ma sensu obniżać wydajności
A jakbym chciał kupić win7 professional by sprawdzić neta czy mi rozłancza to skąd kupić legalny ?
chłopie, zanim zaczniesz kombinować z systemami sprawdź swój sprzęt, tu zmiana systemu może nic nie zmienić, jeśli do tej pory miałeś neta a teraz go zrywa to nie wina systemu tylko sprzętu albo oprogramowania
podłącz kompa kablem do routera i sprawdź czy zrywa neta, jeśli nie to masz uwaloną kartę wifi, od tego bym zaczął a nie od zmiany systemu
najpierw sprawdź czy działa net, potem można by pomyśleć, jak komp będzie działał na kablu to taniej będzie kupić kabel niż sieciówkę
Mam już kabel podpiety pod router w jednym pokoju a w drugim nie podepne do karty wi-fi kabla bo sie nie da.
Na jaka karte wi-fi mam zmienic ?
nie masz podpinać kabla do karty wifi tylko do karty sieciowej na płycie głównej
Zrestartuj router - czyli wtyka zasilania z gniazda na kilkanaście sek i podłącz zasilanie - one najczęściej się zawieszają. Wi-fi to jest połaczenie bezprzewodowe czyli bez kabla - jeśli masz takową kartę na kompie (laptopie czy innym urządzeniu np telefonie, tunerze czy innym wynalazku) wyszukujesz na urządzeniu swój router (ma on jakąś nazwę - najczęściej taką jaką nadałeś lub domyślną nadaną przez producenta - coś nazwie routera) w dostepnych sieciach i klepiesz na połącz. Jeśli masz sieć zabezpieczoną ustawiasz typ zabezpieczenia ten sam co na routerze i wpisujesz hasło jeśli zabezpieczyłeś sieć hasłem - klepiesz na połącz i po chwili ma być połączony internet przez wi-fi. Windows czy to kupiony legalnie czy po boku działa tak samo i nic nie zmienia. Przedstaw problem po ludzku co z czym chcesz połaczyć, jaki sprzęt posiadasz, co się z nim dzieje bo w tej chwili na domysłach niewiele da się pomóc.
Ostatnio edytowane przez zaniak ; 07-11-16 o 00:27
« Poprzedni wątek | Następny wątek » |
Informacje o wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątekAktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości) |
Tagi dla tego wątku |