testowałem różne antyviry , ale od dwóch lat używam AVG - cichy , spokojny nie zamula kompa
|
testowałem różne antyviry , ale od dwóch lat używam AVG - cichy , spokojny nie zamula kompa
jeśli chodzi o skuteczność, usuwaniem wirusów i ich wykrywaniu to chyba Kaspersky wygrywa moim zdaniem ale ESET Smart Security nie zamula tak kompa jak Kaspersky ;p
AVAST. Używam go od paru lat, jeszcze nie zdarzyła mu się wtopa. Teraz wersja 5 jest jeszcze lepsza od wcześniejszej. Wcześniej miałem Nortona oraz AVG,jak dla mnie ten drugi to muląca pomyłka.
Takie sobie te wasze doświadczenia, ale musicie wiedzieć, że twórczość w dziedzinie wirusów znacznie wyprzedziła oprogramowanie anty, wystarczy poczytać opinie ekspertów z laboratoriów Symanteca, Kasperskiego czy G Daty i dlatego całe to oprogramowanie antywirusowe free jest już historią. Dziś liczą się tylko komercyjne: G Data (najskuteczniejszy) i słabsze, Kaspersky, FSecure, Norton i to jeszcze trzeba się uczyć z nich korzystać, bo w automacie wszystkie nie dają bezpieczeństwa. Programy typu Avira i podobre free to znakomita maskarada do włamu...
Norton 360 JEST DLA mnie najlepszy
Też nie jestem jakoś mega przekonany do darmowych. Zresztą AVG czy Avira nie są za szybkie za to dość zamulające kompa. Ale zawsze można łapać jakieś promocje na płatne. Teraz na FB jest możliwość zgarnięcia licencji na pół roku na Pandę.
« Poprzedni wątek | Następny wątek » |
Informacje o wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątekAktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości) |
Tagi dla tego wątku |