Witam,
zastanawiam się nad zakupem laptopa i mam 3 do wyboru, mają podobne parametry.
Który może być lepszy ?
|
Witam,
zastanawiam się nad zakupem laptopa i mam 3 do wyboru, mają podobne parametry.
Który może być lepszy ?
Podejrzany (08-03-18)
Jak dla mnie , ale to tylko dla mnie... btw. linki zewnętrzne dajemy w tagi CODE
Ja bym poszukał wśród Dell lub HP - cenowo prawie to samo, ale wykonanie jest o niebo lepsze i nie ma problemu ze sterownikami, no i gwarancja door to door. Jakoś nie przypadały mi do gustu Acery nie mówiąc już o Asusach. Komponenty główne są ok, ale oszczędzają na duperelach, które później sprawiają kłopoty.
Ostatnio edytowane przez zaniak ; 20-04-18 o 16:34
Jestem posiadaczem leciwego już bo 5 letniego ASUSA model K53SV i jestem z niego super zadowolony. Wszystko co w nim zmieniłem to zaraz po zakupie dysk twardy na SSD, ( do oryginalnego dysku dokupiłem za 50 zł obudowę i zrobiłem sobie przenośny dysk), baterię po 3 latach intensywnej eksploatacji (codziennie ładowany więc miała prawo wysiąść) oraz przesiadłem się 1,5 roku temu z 7 na Windows 10. Na owe czasy była to "rakieta". Spisuje się do dziś znakomicie i nie mam zamiaru odsyłać go jeszcze na emeryturę. Wydajnością bije modele które dziś można kupić za około 2,5-3 tyś zł.
Pamiętaj że bez dysku SSD to zapomnij o używaniu wydajności komponentów dlatego też moja propozycja w rozsądnej cenie:
Kod:https://www.morele.net/laptop-dream-machines-g1050-g1050-17pl20-977455/
Można też inaczej, lapek bez systemu, bez dysku SSD ale z HDD 1 lub więcej TB
W takiej konfiguracji niższa cena
Do tego kupujesz kieszeń na dysk w miejsce napędu CD, tak instalujesz tego HDD i kupując SSD wybranej dla siebie wielkości, instalujesz go w miejsce HDD.
Sam tak robię już od kilku lapków kupionych osobiście, różnica w cenie za lapka z dyskiem i systemem pozwala na zakup większego SSD
Mam Asusa G751J i jest to maszynka która mnie zadowala, wsadziłem tam 16GB ramu i SSD 240 Gb, a HDD w kieszonce na CD
Używaj tagów CODE do linków zewnętrznych. //edek90
Wszystko zależy do czego chcesz go używać, czy filmy i net czy może także gry, mój Asus daje radę choć grafa już nie najnowsza, większość gier najnowszych śmiga bez problemu.
Niestety ten model nie jest do zdobycia jako nowy, są nowsze i mocniejsze maszyny ale i cena też może ograniczać.
Opcja bez SSD i systemu daje możliwość zakupu tańszej ale lepszej maszyny, resztę można ogarnąć samemu
Edit: Znalazłem nowe na allegro P.S. zapominam o tych tagach
Ostatnio edytowane przez Aster1965 ; 10-03-18 o 15:54
« Poprzedni wątek | Następny wątek » |
Informacje o wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątekAktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości) |
Tagi dla tego wątku |