cześć
opłaca się kupić dysk zewnetrzny 2tb 3,5 za 244zł czy go dać bezpośrednio do komputera, co radzicie mam dysk 500gb wd w pc ?
|
cześć
opłaca się kupić dysk zewnetrzny 2tb 3,5 za 244zł czy go dać bezpośrednio do komputera, co radzicie mam dysk 500gb wd w pc ?
Podejrzany (24-05-18)
jak masz zbedna kase to zmien hd na ssd,komp bedzie i cichszy i szybszy a ten wd zrob sobie tylko na stuff,dokup sobie na niego kieszen i bedziesz mial go jako zewnetrzny
to zależy czy potrzebujesz dysku typowo zewnętrznego, one są zawsze droższe ze względu na dodatkową obudowę
jeśli masz miejsce w skrzyni na kolejny dysk to kup zwykły HDD i zamontuj w kompie
jak nie masz miejsca to zrób jak poleca @leon57, najlepszym rozwiązaniem byłby dysk SSD M.2 ale do tego potrzebne jest odpowiednie gniazdo na płycie :/
niestety ta płyta nie ma gniazda M.2
ile masz podpiętych dysków / napedów do tej płyty ?
z tego co widać ma 4 gniazda do podłączenia dysków, na jednym masz ten 500GB, jeśłi masz napęd CD to możesz jeszcze dwa dyski podpiąć
możesz na startowym ustawić dysk SSD na system, 500gB na kolejny slot, jak potrzebujesz więej miejsca to kup jakiś 3TB i podepnij do kolejnego slotu
nie wiem jaką masz obudowę, ile ma kieszeni na dyski ?
ewentualnie możesz zmienić płytę na takąma gniazdo M.2 i pozostałe parametry jak Twoja obecna, ma większą pamięć grafiki 2x, ma gniazdo M.2, pamięć ROM dwa razy większą, ogólnie nieco lepszaKod:https://www.morele.net/plyta-glowna-asus-h110m-a-m-2-90mb0r60-m0eay0-933375/
teraz tylko kwestia kasy, ile masz i ile chcesz wydać
Linki zewnętrzne dajemy w tagi CODE, ostatnie upomnienie !
« Poprzedni wątek | Następny wątek » |
Informacje o wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątekAktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości) |
Tagi dla tego wątku |