witam wszystkich którym znudził się płaski szumiący dźwięk ze zintegrowanych układów na płytach głównych Waszych kompów... Zakupiłem w ostatnim czasie dźwiękówkę firmy CREATIVE SOUND BLASTER AUDIGY
Rodzaj - Wewnętrzna
Interfejs - PCI
Złącza cyfrowe - Złącze S/PDIF
Złącza liniowe - Wyjście słuchawkowe/głośnikowe przednie
Wyjście głośnikowe tylne - Wejście mikrofonowe
Złącza głośnikowe - 7.1
Pozostałe złącza - Nie
Złącza wewnętrzne - AUX_IN
Próbkowanie [bit] - 24
Częstotliwość próbkowania [kHz] - 96
Minimalne pasmo przenoszenia [Hz] - 10
Maksymalne pasmo przenoszenia [kHz] - 40
Stosunek sygnału od szumu [dB] - 100
Inne - EAX ADVANCED HD 3.0
Obsługiwane systemy operacyjne - Windows 2000, Windows XP, Win 7 stery modyfikowane (np z X-fi)
Karta używana, ale sprawna w 100% za 50 zł, poszperałem wcześniej w necie odnośnie softu , wiadomo że sprzęt już nie najnowszy , zastanawiałem sie jak będzie ze sterami po win 7 ludzie pisali że są problemy , że sie gryzie z systemem i wogóle .... mylili sie . Poczta przysłała mi paczuszkę , rozpakowałem , zainstalowałem pod PCI , wyłączyłem zintegrowane audio w BIOS-ie ....
Sterowniki pod win 7zainstalowałem, reset i jazda ....Kod:http://forum.purepc.pl/Sterowniki-Biosy-f18/Najnowsze-Sterowniki-Do-Kart-Creativea-t307299.html
Została jeszcze konfiguracja w panelu CREATIVE-a wszystko fajnie zrobione, wiadomo co do czego a różnica dźwięku ogromna jeśli myślicie o karcie dźwiękowej za naprawdę małą kaskę to gorąco POLECAM ten sprzęcik