Wątek: Szczecińskie Kobiety za kierownicą

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4
  1. #1 Szczecińskie Kobiety za kierownicą 
    ROOT
    Awatar mccn
    Podziękował/a
    1,124 razy
    356 podziękowań za 27 postów
    Siła reputacji
    78
    Pewnego pięknego dnia szedłem sobie spacerkiem po Szczecinie . Moje oczy dojrzały starego opla vectrę a za kierownicą Pani o ciemnych kasztanowych włosach w jednej ręce trzymająca szminkę w drugiej książkę a łokciami kierownicę i tak sobie stała w korku i się pomału poruszała. Wielowątkowość Kobiet czasami potrafi zaskoczyć pozytywnie

Kolejne sytuacja miała miejsce w Poznaniu korek na ok kilometr Przyczyną była parkująca niedoświadczona Pani która w miejsce gdzie wcześniej stał tir nie mogła się zmieścić w końcu pewien mądry Pan podszedł i zaproponował że on jej zaparkuje to auto ... i tak o to korek się rozładował a ja wolałem siedzieć w aucie bo z klimatyzacją jest przyjemniej w upale
    Optymista twierdzi, że świat stoi przed nim otworem, zaś pesymista wie, który to jest otwór.
    Odpowiedz z cytatem  

2. #2 Odp: Szczecińskie Kobiety za kierownicą 
    Lejdis
    Podziękował/a
    0 razy
    0 podziękowań za 0 postów
    Siła reputacji
    14
    niezle sytuacje
    Najtrudniejszą w świecie rzeczą jest dostrojenie się do melodii bytu, uchwycenie jego tonu.
    Odpowiedz z cytatem  

3. #3 Odp: Szczecińskie Kobiety za kierownicą 
    Very Important Person Awatar eNeRTo
    Podziękował/a
    290 razy
    1,121 podziękowań za 161 postów
    Siła reputacji
    57
    może temat nie do końca dobry ale..
    kiedyś na demotach (z max 2 tyg temu) był obrazek jak malczan stoi na środku drogi na "martwej jezdni". był to obrazek z mojego miasta. większość oglądających nie dostrzega w tym democie głębszego znaczenia.

otóż stanie w tej okolicy gdziekolwiek to plaga.w sumie takie parkowanie może nie być męczące dla innych. jednak nie. dlaczego?

czerwona kropka to miejsce wykonanie tej fotki na demoty
    na niebiesko to linie gdzie kierowcy kochają parkowac blokując przy tym pół miasta.
    są to akurat 2 ulice którymi jadą tramwaje. i min raz w tygodniu znajdzie się jakiś kretyn który zaparkuje na torach tramwajowych.
    już abstrahuje od znaku konie parkingu/zakaz parkowania. taki ciul jak tam stanie blokuje na 2-3h miasto. bo niestety nasze służby drogowe nie grzeszą pośpiechem. tramwaje jeżdżą tam co ok 4 min. kilka minut blokady drogi tworzy korek.. a że te kilka minut zamienia się w kilkadziesiąt nim przyjedzie laweta..i tak w korku stoi kilkanaście tramwajów. jeśli one stoją blokują drogę dla aut..i mamy blokade centrum.

sam jestem kierowcą ale IMHO powinni dawać dupne kary za parkowanie które powoduje zablokowanie drogi. najlepiej uzależnione od wartości samochodu. bo najczęściej są to auta za ponad 80tys, i w 70% na blachach warszawskich..20% Sosnowiec..pozostałe inne lokalizacje. jak taki nowobogaccy zabuli nie 500 zł ale z 50tys to na drugi raz się nauczy. bo jego głupota powoduje duże straty. komunikacja miejska stoi..ludzie tracą czas..paliwo..
    wiadomo nikt nie przestrzega w 100% przepisów. Ale wg mnie jeśli to robi na własną odpowiedzialność i nikomu nie szkodzi niech sobie robi..

jeśli temat jest o kobietach..
    jadę sobie jakiś rok temu jedną ulicą..choć to miasto to mało kto jedzie mniej niż 60km (nawet autobusy) lekki łuk..2 pasy..prawie nie ma dziur..bez pasów..skrzyżowań..można jechać.. tylko że na na samym końcu tego odcinka są pasy..a potem przystanek i skrzyżowanie.. jadę sobie pewnego poranka..już po godzinach rannego szczytu..zaraz po burzy.. jako że miałem na tym skrzyżowaniu skręcać nie rozpędzałem się ale jechałem te 60 nie naciskając gazu..jade i patrze przed pasami stoi kobieta (ok 22 lat) pierwsza myśl..będzie przechodzić.. miałem jeszcze z 400m.. obserwuje..stoi i gada przez telefon..stoi...mam 200m stoi.. nie interesuje sie drogą..myśle..nie bedzie przechodzić.. powoli zwalniam z myśla o skręceniu za 400m... do pasów 100 metrów..ręka przygotowuje sie do redukcji... 50m...laska nad stoi.. i gada przez telefon...25..nagle laska bez obejrzenia się na droge wbiega na pasy i staje.. i sie patrzy na mnie.. hamuje..po paru metrach wpadam w poślizg.. myśle "chujnia" patrze 2 pas wolny..noga z hamulca...odbijam tam..mijam ją o kilka cm.. udało sie...

w 1 chwili miałem wyjść z samochodu po zatrzymaniu..podejść do niej..(nadal stała i patrzyła się tam gdzie w chwili wejścia na pasy..) i tak jej przywalić żeby się nogami nakryła..po 2 oddechach zrezygnowałem..skręciłem i pojechałem dalej..

strach pomyśleć co by było gdybym nie odbił..pewnie został by z niej kebab.. a ja bym dostał fajny wyrok..na sam koniec dodam że to była blondynka...
    Odpowiedz z cytatem  

4. #4 Odp: Szczecińskie Kobiety za kierownicą 
    Legenda MHTeam Awatar fido2
    Podziękował/a
    1,343 razy
    73 podziękowań za 18 postów
    Siła reputacji
    52
    Pewnego razu pewna pani, (typowa blondyna) zaparkowała sobie autko przed marketem i poszła na zakupy. Po powrocie zapakowała ładnie swoje sprawunki do bagażnika potem wsiadła za kółko a tu zonk, autko nie chce odpalić, więc długo nie myśląc zadzwoniła po koleżankę która bardzo szybko przyjechała.
    Założyły linkę holowniczą i uśmiechnięte wsiadły obie do holującego samochodu i pojechały. Daleko jednak nie ujechały bo holowane autko po jakiś 50m zatrzymało się na pobliskim drzewie.
    Autentyczna historia z Nowej Soli
    Odpowiedz z cytatem  

Informacje o wątku
Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)