SKŁADNIKI
•pierś z kurczaka 2 szt.
•mięso z szynki 1/2 kg
•wędzony boczek 1/2 kg
•papryka czerwona i zielona 2 szt.
•cebule 3 szt.
•pieczarki 1/2 kg
•olej
•przyprawa do grilla, gyrosa
•majeranek
•vegeta
•zioła prowansalskie
WYKONANIE
Piersi kurczaka i szynkę pokroić w dużą kostkę. Polać olejem, posypać przyprawami i włóżyć na 2 godziny do lodówki. Boczek pokroić na grube plastry. Cebule obrać i pokroić w krążki. Papryki oczyścić, pokroić na kawałki wielkości boczku. Pieczarki oczyścić, przekroić na pół. Mięsa, warzywa i pieczarki nabijać na przemian na patyczki do szaszłyków. Posmarować z obydwu stron olejem, posypać przyprawą do grilla.