SKŁADNIKI
1 kg bialej kapusty,
1 ostra czerwona papryka,
pół łyzeczki imbiru,
3 lyzki bialego octu winnego,
2 lyzki cukru,
1 lyzka oleju sezamowego,
100 g orzeszkow ziemnych,
100 g migdalow,
1 lyzka soli.
WYKONANIE
1. Liscie kapusty oplukac, pokroic na kawalki dlugosci 6 cm.
2. Kapuste przelozyc do garnka, wymieszac z sola, cukrem. Odstawic
na 10 min.
3. Papryke przeciac na pol, usunac gniazda nasienne, oplukac, pokroic
w cienkie paseczki.
4.Migdaly sparzyc wrzatkiem, zdjac skorke.
5. Kapuste lekko odcisnac, dodac olej, ocet, imbir i papryke. Wymieszac, odstawic na 2 godz w chlodne miejsce.
6. Przed podaniem posypac surówkę orzeszkami ziemnymi i migdalami