Aby zarejestrować się na forum musisz posiadać kod zaproszenia.

Wątek: Sos majonezowo - czosnkowy

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4
  1. #1 Sos majonezowo - czosnkowy 
    Pozytywnie zakręcona

    Awatar Limonka
    Dołączył
    Jan 2009
    Posty
    249
    Podziękował/a
    668 razy
    118 podziękowań za 40 postów
    Siła reputacji
    57
    Składniki


    250 g majonezu,( słoiczek )
    4-7 ząbków czosnku,
    łyżka soku z cytryny,
    mielony biały pieprz,

    Czosnek obrać, wycisnąć przez praskę i wsypac do majonezu , dodac sok z cytryny, szczyptę pieprzu i dokładnie wymieszac , zeby skladniki sie połączyły. Osobiscie lubie rzadki sos wiec dolewam troche mleka

    Podawać do mięs i ryb na zimno lub do owoców morza, doskonały do mies z grilla i do grzanek.
    Odpowiedz z cytatem  
     

  2. Jeden użytkownik podziękował użytkownikowi Limonka za ten post:

    oldmblo (04-04-12)

  3. #2 Sos czosnkowy 
    Pozytywnie zakręcona

    Awatar Limonka
    Dołączył
    Jan 2009
    Posty
    249
    Podziękował/a
    668 razy
    118 podziękowań za 40 postów
    Siła reputacji
    57
    Składniki :


    3-4 ząbki czosnku
    3 łyżki oliwy (extra virgin)
    1 łyżka oleju (np. winogronowy)
    1 łyżka octu winnego
    1 łyżeczka cukru
    szczypta soli

    Wykonanie :


    Do naczynia wlać oliwę, olej i dodać wyciśnięty czosnek. Następnie dodać ocet, cukier oraz sól. Sos powinien się przegryzać co najmniej pół godzinki. Doskonały do surówek.
    Odpowiedz z cytatem  
     

  4. #3 Odp: Sos majonezowo - czosnkowy 
    Over the Hills and Far Away
    Awatar Kozak
    Dołączył
    Aug 2008
    Wiek
    40
    Posty
    767
    Podziękował/a
    300 razy
    333 podziękowań za 99 postów
    Siła reputacji
    79
    Sos czosnkowy mój ulubiony
    Odpowiedz z cytatem  
     

  5. #4 Sos koperkowo-majonezowy 
    Pozytywnie zakręcona

    Awatar Limonka
    Dołączył
    Jan 2009
    Posty
    249
    Podziękował/a
    668 razy
    118 podziękowań za 40 postów
    Siła reputacji
    57
    Składniki:


    1/2 szklanki majonezu
    1 szklanka jogurtu naturalnego
    4 szczypty Koperku
    Sól czosnkowa.

    Przygotowanie:


    Majonez wymieszać z jogurtem, dodać pokrojony drobno koperek i doprawić do smaku. Doskonały do śledzi w oleju, a także jako sos do surowych warzyw.
    Odpowiedz z cytatem  
     

Informacje o wątku
Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego wątku

Zobacz tagi

Bookmarks
Bookmarks
Uprawnienia umieszczania postów
  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •