Składniki na ciasto na I placek , trzeba upiec takie 3 :
2 jaja
1,5 szklanki cukru
0,5 kostki masła
2 szklanki mąki
3 łyżeczki sody oczyszczonej
1 szklanka mleka
2 łyżki kakao
Krem
1 litr śmietanki 36%
1 szklanka cukru pudru
1 opakowanie cukru waniliowego
1 opakowanie śmietany-fix
Polewa
2/3 kostki "KASI"
1 szklanka cukru
2,5 łyżki kakao
Przygotowanie ciasta:
Jajka utrzeć z cukrem na białą masę. Dodać masło, stopniowo mąkę, sodę, jagody, kakao i mleko. Dokładnie wymieszać. Przelać do formy i wstawić na 40-50 min do piekarnika na 180 st. C. (ja całe ciasto robię w melakserze
Krem
Dobrze schłodzoną śmietankę ubić i osłodzić.
Polewa
Masło rozpuścic w rondelku, dodać kakao i cukier i dobrze rozpuścić.
Kiedy ciasto się upiecze, przekrój je w poprzek. Spód włóż z powrotem do blachy i wyłóż na niego całą ubitą śmietankę, następnie przykryj drugim kawałkiem ciasta i na całośc wylej polewę. Wstaw do lodówki na ok 40 min., aby czekolada stężała i można już jeść! Pychotka