Preferuję książki o psychologii paranormalnej. Najlepsza książka - Bowden Oliwer - Assassin's Creed Renesans
|
Preferuję książki o psychologii paranormalnej. Najlepsza książka - Bowden Oliwer - Assassin's Creed Renesans
Dla mnie bez wątpienia najlepszą książką jaką czytałem to "Mistrz i Małgorzata" - Bułhakowa; To arcydzieło i szczęśliwie w doskonałym tłumaczeniu - każdy autor opowiadań powinien uczyć się od nich jak buduje się zdania wielokrotnie złożone tak by było jasne, proste i zarazem wyszukane.
Ale oczywiście jest masa doskonałych książek - pewnie trzeba by dzielić na podkategorie np dialogi - mistrzem tu jest Sapkowski; czy szaleństwo pomysłów i przaśność - tu wysokie miejsca mają Pilipiuk i jego Kuba Wędrowycz; razem z Pratchett`em. Długo by tak można...
A Ludlum"a ktoś z Was czytał?
Patricio Sturlese-Inkwizytor ,też fajna.Polecam.
Dla mnie szczególne znacznie ma "Hobbit" Tolkiena, bo od niego zacząłem swoją przygodę z fantastyką jak i ogólnie książką nieprzymuszoną czyli czymś co nie jest lekturą... Na pewno Sapkowski i saga o Wiedźminie, z polskich autorów to jeszcze Andrzej Ziemiański i jego "Achaja", pierwszy tom po prostu wchłonąłem, kolejne niestety im dalej tym gorzej co nie znaczy, że były słabe pierwszy tom po prostu postawił poprzeczkę nie do pokonania Tak samo ma się sprawa z "Panem Lodowego Ogrodu" Jarosława Grzędowicza, pierwszy tom to kosmos i później już równia pochyła... obecnie jestem w połowie ostatniego, czwartego tomu Natomiast taką najlepszą pozycją dla mnie będzie chyba siedmiotomowa "Mroczna Wieża" Stephen'a King'a (która ma się doczekać ekranizacji) świetne fantasy, s-f i nieco horroru, a zresztą tam jest wszystkiego po trochu i dużo nawiązań do innych książek tego autora, więc śmiało polecam wszystkim jego fanom (chociaż fani pewnie czytali już ) jak i tym co za na nim nie przepadają
« Poprzedni wątek | Następny wątek » |
Informacje o wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątekAktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości) |
Tagi dla tego wątku |