W tym miejscu muszę Was przestrzec, póki jest czas i pora na działanie - jeżeli przegram tą sprawę, ponieważ przeciążą mnie finansowo, zmianie ulegnie nie tylko moje życie ale też Wasze. I wcale nie mam na myśli zmiany na lepsze. Zdaję sobie sprawę z tego, że teraz część Was sobie pomyślało coś w stylu: "jak sprawa administratora jakiś stronek może wpłynąć na moje życie jak za chwilę skorzystam sobie z innej stronki?". Wierzcie mi - moja przegrana będzie początkiem końca tego co znacie i nawet jak przez rok pokorzystacie z innych stron , wcześniej czy później Wam to zabiorą. Bo jeżeli z takim zaangażowaniem niszczą kogoś kto miał inny profil działalności niż to co sobie legendują, to wyobraźcie sobie co zrobią z kimś kto od samego początku bazował na działalności nastawionej na wymianę linkami czy też plikami.
Zapewne teraz część z Was pomyślała sobie o Chomikuj jako o bezpiecznej przystani. Tylko, że jeżeli mali zostaną zniszczeni to później będą walczyć z dużymi. A jeżeli duzi będą zmuszeni wydawać fortunę na przepychanki z nimi, rachunek wystawią Wam podnosząc cenę. A myślę, że już teraz ten serwis ma co dla niektórych osób zaporowe ceny. Według posiadanej wiedzy na temat działań, które podejmują już teraz, Chomik zapewne będzie ich przyszłym łupem jeżeli nie będę w stanie stawić im oporu na sali sądowej. A to dlatego ponieważ moja sprawa jest szykowana jako grunt pod instytucję precedensu pod przyszłe sprawy. Wiem, że w polskim prawie nie ma czegoś takiego jako precedens ale nie bez powodu Was teraz ostrzegam. Ta sprawa ma zmienić wszystko. I nie jest to tylko moja opinia. Dlatego drodzy użytkownicy, nawet jeżeli mnie nienawidzicie bo kiedyś mieliśmy sprzeczkę, schowajcie dumę w kieszeń bo tu nie chodzi tylko o mnie.