Wątek: Makaron ze szpinakiem, pomidorami i serem feta

Pokaż wyniki od 1 do 1 z 1
  1. #1 Makaron ze szpinakiem, pomidorami i serem feta 
    Pozytywnie zakręcona

    Awatar Limonka
    Dołączył
    Jan 2009
    Posty
    249
    Podziękował/a
    668 razy
    118 podziękowań za 40 postów
    Siła reputacji
    57

    Składniki


    50 dag świeżego szpinaku ( albo mrożony )

    puszkę pomidorów

    opakowanie sera typu feta

    4 ząbki czosnku

    3 łyżki oliwy

    pieprz i sol do smaku

    1 opakowania makaronu penne

    Wykonanie :


    Szpinak myjemy starannie i pozbawiamy ogonków.

    Gotujemy makaron

    I gdy się gotuje:

    Do dużego garnka wlewamy oliwę, gdy się rozgrzeje dodajemy posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek i po chwili, zanim się zrumieni dorzucamy pomidory, które muszą się nieco poddusić i odparować., później Fetę pokrojoną w grubą kostkę i mieszamy aż się roztopi, wtedy do garnka dajemy szpinak. Po chwili, gdy szpinak zrobi się wiotki, ale nie ugotowany, wrzucamy właśnie ugotowany makaron, mieszamy i smacznego
    Odpowiedz z cytatem  
     

  2. 2 użytkowników podziękowało użytkownikowi Limonka za ten post:

    miecyk (19-03-13), stanley1979 (30-05-12)

Informacje o wątku
Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego wątku

Zobacz tagi

Bookmarks
Bookmarks
Uprawnienia umieszczania postów
  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •