Witam. Dużo się słyszy w sieci o karach i sprawach za ściąganie przeważnie polskich produkcji za pośrednictwem torrentów i p2p.
Mając zmienne IP jak np aero2 to po tym mogą znaleźć użytkownika i założyć sprawę?
|
Witam. Dużo się słyszy w sieci o karach i sprawach za ściąganie przeważnie polskich produkcji za pośrednictwem torrentów i p2p.
Mając zmienne IP jak np aero2 to po tym mogą znaleźć użytkownika i założyć sprawę?
...o co ci wlasciwie chodzi? moglbys bardziej po polskiemu?
nasłuchał się bajek i teraz się boi hehe
Po 1 kary nie są za pobieranie, gdyż taki plik możemy przechowywać na dysku 24h, później usunąć trzeba. Kary są za udostępnianie, najczęściej można wyczytać o albumach muzycznych. Można się też wytłumaczyć, że nie wiedziało się co się ściąga, jak to mówił mój nauczyciel od informatyki
oki -najwazniejsze w sumie jest aby wiedziec o co sie pyta !
tprki to tez p2p to primo po pierwsze a samo ściąganie plików przez p2p zgodnie z polskim prawem autorskim nie jest nielegalne - art. 23 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych .dopiero rozpowszechnianie ich jest naruszeniem prawa .
poza tym kto niby miał nas ścigać i na jakiej podstawie, nikt za rękę nie chwycił, to samo było z nielegalnym systemem, 95% polaków ma "legalny" system inaczej i nikt tykiem nie trzęsie, nie ma siły wykonawczej aby ktokolwiek zapukał do naszych drzwi
W internecie jest pełno o karach , sprawach sądowych itd za ściaganie z torentów filmów , np IDY. Ściągając przez torrenta nawet gdy wyłączy się udostępniania i tak coś tam jest wysyłane. Tak wyczytałem , dlatego pytam was, czy ściągając filmy z tego forum czy z torrentów może zapukać do mnie policja lub przyjść wezwanie do zapłaty ?
ściągnij i sprawdź, najlepsze rozwiązanie
gdyby prawdą było co wyczytałeś w necie nikt by tutaj niczego nie wstawiał a tym bardziej nikt by nie ściągał
« Poprzedni wątek | Następny wątek » |
Informacje o wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątekAktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości) |
Tagi dla tego wątku |