Wątek: Jakie potrawy czym przyprawiać

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4
  1. #1 Jakie potrawy czym przyprawiać 
    Pozytywnie zakręcona

    Awatar Limonka
    Dołączył
    Jan 2009
    Posty
    249
    Podziękował/a
    668 razy
    118 podziękowań za 40 postów
    Siła reputacji
    57
    Zupy


    Fasolowa: liść laurowy, czerwona papryka, cebula, estragon.
    Barszcz: pieprz czarny, korzeń pietruszki, liść laurowy, czosnek, cytryna.
    Rosół z kury: natka pietruszki, papryka czerwona, cebula, cytryna.
    Ziemniaczana: natka pietruszki, liść selera, papryka czerwona, cebula, majeranek, liść laurowy.
    Grzybowa: natka i korzeń pietruszki, pieprz czarny mielony, cebula, papryka czerwona.
    Gulaszowa: cebula, kminek, papryka czerwona, pieprz czarny, owoce papryki zielonej, natka pietruszki.
    Owocowa: cynamon, goździki, skórka cytrynowa i pomarańczowa, wanilia.
    Rybna: liść laurowy, pieprz czarny, papryka czerwona, cebula, korzeń pietruszki, szafran, czosnek, cytryna.
    Buliony: czosnek, cebula, natka pietruszki, korzeń pietruszki, seler, pieprz czarny, papryka czerwona, papryka zielona (owoce), szafran, imbir, gałka muszkatołowa.
    Z kapusty włoskiej: natka pietruszki, pieprz czarny mielony, papryka czerwona, koper, czosnek.
    Kapuśniak: cebula, czosnek, koper, papryka czerwona, pieprz czarny, kminek, liść laurowy, majeranek, bazylia.
    Rosół z wołowiny: pieprz, majeranek, tymianek, natka pietruszki, seler, cebula, ziele angielskie, imbir, gałka muszkatołowa.
    Flaki: papryka czerwona, majeranek, czosnek, pieprz czarny mielony.
    Pomidorowa: cebula, liść laurowy, pieprz czarny mielony, natka pietruszki, seler.
    Jarzynowa: natka i korzeń pietruszki, cebula, seler, pieprz czarny, papryka czerwona.

    Jarzyny


    Fasola: liść laurowy, cząber, cebula, czosnek, papryka czerwona, korzeń pietruszki, estragon, koper, bazylia.
    Ziemniaki: majeranek, liść laurowy, cebula, papryka w proszku, pieprz.
    Kapusta: cebula, pieprz czarny mielony, papryka czerwona w proszku, cząber, tymianek, kminek.
    Kapusta włoska: kminek, cebula, czosnek, pieprz czarny mielony, papryka czerwona, majeranek.
    Soczewica: cząber, liść laurowy, cebula, papryka czerwona, czosnek, cytryna.
    Kapusta kwaszona: papryka czerwona, koper, cebula, bazylia.
    Dynia: koper, papryka czerwona w proszku.
    Mieszanka warzywna: koper, natka pietruszki, seler, majeranek, cząber.
    Groszek zielony: czosnek, cebula, koper, natka
    pietruszki.

    Mięsa


    Baranina: estragon, majeranek, papryka czerwona, pieprz czarny, ziele angielskie, koper, cząber, czosnek, kminek, szałwia, cebula, natka pietruszki, mieszanki przyprawowe - chili i curry.
    Cielęcina: bazylia, majeranek, gałka muszkatołowa, papryka czerwona, natka pietruszki, pieprz czarny, rozmaryn, szałwia, seler, cebula, kapary, mieszanka curry.
    Wieprzowina: czosnek, kminek, liść laurowy, majeranek, papryka czerwona, pieprz czarny, rozmaryn, szałwia, tymianek, cebula, lubczyk, mieszanka curry.
    Mięso pieczone na ruszcie: majeranek, rozmaryn, tymianek, oregano, gałka muszkatołowa, biały i czarny pieprz, czosnek, cebula, papryka, pieprz kajeński, mieszanki przyprawowe -- curry, chili.
    Ryby: bazylia, cząber, koper, bylica pospolita, trybula ogrodowa, lubczyk, liść laurowy, papryka, pieprz, seler, tymianek, cebula.
    Wołowina: koper, czosnek, kminek, lubczyk, liść laurowy, majeranek, oregano, papryka czerwona, pieprz czarny, natka pietruszki, rozmaryn, jałowiec, cebula, mieszanki przyprawowe - chili i curry.
    Drób: cząber, estragon, bylica pospolita, nasiona kminku, majeranek, papryka, pieprz czarny, seler, rozmaryn, tymianek, cebula, mieszanka przyprawowa curry.
    Dziczyzna: estragon, liść laurowy, kapary, pieprz czarny, goździki, ziele angielskie, rozmaryn, tymianek, jałowiec.

    Sałatki i surówki


    Z ziemniaków: cebula, pieprz czarny mielony, seler, natka pietruszki, hyzop lekarski, estragon.
    Ćwikła: kminek, chrzan, cząber, melisa, kapary.
    Z kapusty: kminek.
    Z pomidorów: szczypiorek, natka pietruszki, pieprz czarny mielony, bazylia, cytryna.
    Z rzodkiewki: kminek, szczypior, cytryna, pieprz czarny mielony.
    Z ogórków: koper, natka pietruszki, sok cytrynowy, pieprz czarny mielony, papryka, czosnek.
    Z mieszanki warzyw: cebula, pieprz czarny mielony, cytryna, musztarda, szczypior, czosnek, bazylia, estragon, bakłażany.
    Z zielonego groszku: estragon, melisa, cząber.

    Inne potrawy


    Omlet z jaj: natka pietruszki, papryka zielona, cebula, szczypiorek, pieprz, bazylia, estragon, papryka czerwona (w proszku).
    Potrawy z sera: kminek, papryka, pieprz czarny mielony, kapary, szczypiorek, cebula, selery, koper, chrzan, rzodkiewki.
    Kompoty: cytryna, cynamon, goździki, rabarbar, grape-fruit.

    cdn
    Ostatnio edytowane przez Limonka ; 02-10-11 o 22:44
    Odpowiedz z cytatem  
     

  2. #2 Odp: Jakie potrawy czym przyprawiać 
    Everybody lies
    Awatar oldmblo
    Dołączył
    Apr 2010
    Posty
    634
    Podziękował/a
    175 razy
    6 podziękowań za 2 postów
    Siła reputacji
    33
    Czekam na cdn

    "Nie bój się cieni.
    One świadczą o tym,
    że gdzieś znajduje się
    światło"
    Odpowiedz z cytatem  
     

  3. #3 Odp: Jakie potrawy czym przyprawiać 
    Pozytywnie zakręcona

    Awatar Limonka
    Dołączył
    Jan 2009
    Posty
    249
    Podziękował/a
    668 razy
    118 podziękowań za 40 postów
    Siła reputacji
    57
    Cytat Zamieszczone przez oldmblo Zobacz posta
    Czekam na cdn
    prosze skonczyłam a o przyprawach osobny temat dam...
    Odpowiedz z cytatem  
     

  4. #4 Odp: Jakie potrawy czym przyprawiać 
    Music Is The Answer ...
    Awatar stanley1979
    Dołączył
    May 2010
    Wiek
    45
    Posty
    1,924
    Podziękował/a
    447 razy
    2,522 podziękowań za 647 postów
    Siła reputacji
    160
    bardzo dobra robota Limonka......

    .... BROTHERS IN TRANCE ...
    Odpowiedz z cytatem  
     

Informacje o wątku
Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego wątku

Zobacz tagi

Bookmarks
Bookmarks
Uprawnienia umieszczania postów
  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •