Zbieramy na dyski SSD

Dotacje dla aktywnie działającej Ekipy MHTM !

Wątek: Jak to podłączyć?

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5
  1. #1 Jak to podłączyć? 
    Start
    Dołączył
    Apr 2011
    Posty
    40
    Podziękował/a
    2 razy
    21 podziękowań za 10 postów
    Siła reputacji
    11
    Czołem faceci i piękne panie obecne na tym forum.

    Przychodzę do was z pewnym problemem, a mianowicie (mam nadzieję, że uda nam się go rozwiązać).

    Kupiłem zestaw głośników 2.1. Logicznie potrzebne są mi przynajmniej trzy kanały, ja jednak przychodzę z pewną wątpliwością.

    Moja starsza wieża w pokoju ma opór 3 ohm lub więcej (tak pisze w instrukcji), a kolumna którą kupiłem ma osiem ohmów. Czy jeżeli podepnę ją do wieży, to nie wypieniczy mnie w powietrze?

    Dzięki takiemu rozwiązaniu wystarczyłoby mi kupić wzmacniacz na dwa kanały, a ja mógłbym zastąpić stary głośnik w wiezy nowym, czy to możliwe?

    Pozdrawiam.
    Odpowiedz z cytatem  
     

  2. #2 Odp: Jak to podłączyć? 
    Donator Level 2
    Dołączył
    Sep 2008
    Posty
    235
    Podziękował/a
    18 razy
    2 podziękowań za 1 Post
    Siła reputacji
    21
    Sfajczysz wzmacniacz z starej wieży jeśli może współpracować tylko 3ohm głośnikami
    Ostatnio edytowane przez ajto ; 13-02-12 o 13:33
    Odpowiedz z cytatem  
     

  3. #3 Odp: Jak to podłączyć? 
    Friends Awatar marcin71
    Dołączył
    Sep 2011
    Posty
    168
    Podziękował/a
    103 razy
    471 podziękowań za 70 postów
    Siła reputacji
    37
    Sorki ale kolega wyżej nie ma racji. Jeżeli na twojej wieży jest napisane 3 ohm to to jest najniższa wartość jaką mogą mieć głośniki które chcesz podłączyć bo na taki opór przewidziany jest wzmacniacz przez producenta (jeżeli np. podłączysz głośniki o wartości 2 ohm możesz zjarać wzmachor) wyższa wartość może być tylko po prostu głośniki będą trochę ciszej grać. Mam nadzieję że pomogłem


    Walczmy z alkoholizmem!!!--Pijmy więcej, by inni pili mniej!

    Jeśli uważasz że zasłużyłem kliknij w karma.
    Odpowiedz z cytatem  
     

  4. #4 Odp: Jak to podłączyć? 
    Music Is The Answer ...
    Awatar stanley1979
    Dołączył
    May 2010
    Wiek
    42
    Posty
    1,944
    Podziękował/a
    451 razy
    2,569 podziękowań za 657 postów
    Siła reputacji
    157
    Prawda zazwyczaj leży po środku ..... Więc tak , jeżeli podłączysz te głośniki 8 ohm to nie poszalejesz raczej na sprzęcie , wyższa rezystancja (opór) oznacza że wzmacniacz będzie Ci sie przegrzewał niestety , nie lepiej zainwestować w amplituner lub kino domowe??? lub zestaw 2.1 aktywny i problem z głowy . Creative ma całą gamę takich głośników w rozsądnych cenach a jakość dżwięku i moc z tak małych gabarytowo "pudełek" jest zaskakująca ... Polecam

    Oczywiście jeśli dołożysz wzmacniacz odpowiedniej mocy to powinno śmigać ok

    Powodzenia

    .... BROTHERS IN TRANCE ...
    Odpowiedz z cytatem  
     

  5. #5 Odp: Jak to podłączyć? 
    Donator
    Awatar aron
    Dołączył
    May 2009
    Posty
    17
    Podziękował/a
    3 razy
    20 podziękowań za 8 postów
    Siła reputacji
    13
    Po co głośniki 2.1 jak wieża jest dwukanałowa i nie ma wejścia na subwofer jak się domyślam,kup normalne kolumny stereo z porządnym głośnikiem niskotonowym.
    Odpowiedz z cytatem  
     

Informacje o wątku
Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego wątku

Zobacz tagi

Bookmarks
Bookmarks
Uprawnienia umieszczania postów
  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •