Polecam Wszystkim robię je na imprezy
SKŁADNIKI
- 10 jajek
- tuńczyk w sosie własnym (może być rozdrobniony)
- śmietana
- majonez
- sól i pieprz do smaku
WYKONANIE
Jajka ugotować na twardo, przekroić na pół i wyjąć najlepiej małą łyzeczką.
Jesli ktoś nie potrafi to obrać jajka i przekroić na pół.
Z każdej połówki wyjąć żółtka i rozgnieść widelcem na papkę- dodać odsączonego tuńczyka, szczyptę soli i pieprzu oraz łyżkę śmietany i dalej utrzeć wszystko razem.Napełnić dziurki w jajkach po wydrążonym żółtku
( kopiato) i poukładać połówki na półmisku .Polać majonezem ze śmietaną ok pół na pół można dodać szczyptę soli.
Wierzch posypać szczypiorkiem albo czerwoną papryką pokrojoną w kostkę. Niżej moja propozycja - foto