...przykro bym nieco starszy rocznikiem w ten sposb poruszał TEN! temat ale nie wiem ilu młodych uzytkowników Naszego Forum , w ogóle wie , że jutro jest bardzo wazny dla Polski Dzień - Dzien pamieci" żołnierzy wyklętych".
I nie wiem skad ta hanbiaca nazwa i dlaczego wciaż "niby w wolnej polsce " taka cisza nad ich mogiłami, ba nawet doszlo do profanacjii gobu "Inki".
Dzis w przededniu tego Wielkiego Narodowego Święta chcę jedynie powiedzieć, że jako "polak mały" mam w dupie o problemach zydokomunistycznych mediow, czy jakis niby
'byly papiez 'bedzie nosił gajer od Versace czy Gucciego, czy bedzie mial glany czerwone ,czy brazowe,czy zapijaczona swinia kwas [zwany niekiedy prezydentem] bedzie robil u "moni" lache paliknotowi, czy odwrotnie?
Chciałbym jedynie aby większość młodych ludzi pamiętała o tych, którzy dla tego Narodu wycierpieli więcej ponad ludzkie mozliwosci!
CZEŚĆ ICH PAMIĘCI!!!
Łukasz Ciepliński, August Emil Fieldorf, Stefan Korboński, Wincenty Kwieciński, Franciszek Niepokólczycki, Witold Pilecki i Jan Rzepicki, Marian Bernaciak, Hieronim Dekutowski, Kazimierz Kamieński, Stanisław Kasznica, Władysław Łukasiuk, Stanisław Marchewka, Jan Rodowicz, Józef Rybicki, Zygmunt Szendzielarz, Jan Tabortowski, Edward Taraszkiewicz i Leon Taraszkiewicz. [oczywiscie to tylko niewielka czastka Naszych Bohaterów]
Gdy miejsca katyńskich grobów porosły już trawą,
Wy nie bojąc się niczego nie daliście za wygraną
Dla Was niepodległa Polska była najważniejszą sprawą
Niech kajdany kłamstwa pękną, Polacy na nogi wstaną
edit/
...byc moze juz jutro odetna mi neta - ale mam t o w tyle !!!
....nie mogę tego ścierpieć - ilu z was ,nawet w rodzinach słyszało o "Nilu""Pileckim" czy "Warszycu""Żelaznym" czy "Łupaszcze ?...najwyżej jako o "bandytach" szkodzacych "władzi" ludowej....