Wątek: Hańba i wstyd !

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12
  1. #11 Odp: Hańba i wstyd ! 
    Donator
    Podziękował/a
    1,115 razy
    0 podziękowań za 0 postów
    Siła reputacji
    21
    Nie wiem o co ci za bardzo chodzi, ale chyba byłeś lekko pod wpływem bo polszczyzny ani składni to za bardzo nie użyłeś... Pomimo tak deklarowanego patriotyzmu. Poza tym jak już piszesz tak szczegółowo o patriotach nie zapomnij jeszcze dodać chłopie ludzi, którzy zginęli np. w stanie wojennym czy za króla Mieszka I-go.
    BTW. Mój dziadek zginął w Katyniu ale nie robię takiej językowej czy mentalnej poruty i paplaniny na żadnym publicznym forum.

Takie sytuacje można zaleczyć, trzeba tylko SOBIE to uświadomić i pójść, do kogo trzeba... Poza tym w Polsce stanowczo za dużo się politykuje w mediach... Jak nigdzie indziej na świecie. I to są min. tego efekty. Nie ma nigdzie w Norwegii, Niemczech czy Anglii tak rozwiniętej indoktrynacji i publicznego prania mózgu. Więc pomyśl teraz wykorzystując doświadczenie życiowe, czy aby to co uważasz jest na prawdę tylko twoją opinią?

Sugeruję z serdeczności znaleźć sobie fajną i ciepłą kobietkę, poczytać czasem dla nabrania zdrowego dystansu Newsweeka, rozwinąć jakieś hobby z dzieciństwa i jak częściej wyłączać ten cholerny telewizor, albo przynajmniej oglądać Discovery Channel, a nie ogłupiający do reszty Polsat czy piorący z rozumu sensacyjny TVN. To jest jeszcze szansa, że będziesz miał jeszcze w jakimś temacie swoje niezależne zdanie.

Patrząc z dystansu i odległości współczuję Polakom, że są tak katowani medialnie. Życie robi się o wiele przyjemniejsze i mniej stresujące bez tej głupawki.
    Ostatnio edytowane przez Vipcioo ; 09-04-13 o 23:57
    Odpowiedz z cytatem  

2. #12 Odp: Hańba i wstyd ! 
    Banned
    Podziękował/a
    8 razy
    430 podziękowań za 89 postów
    Siła reputacji
    0
    mnie z kolei zawsze intrygowali ludzie popisujacy sie publicznie swoim nieuctwem, dlatego potraktuję twoje "wypościnki" z pewna dozą humoru, jako żywy przykład ofiary reformy szkolnictwa w Polsce.Ja wiem,że tobie podobnym łatwiej jest zapamietac nazwy róznych mediów niż wiadomosci, które one niosą a to z tego prostego powodu, ze są one krótsze. Polacy, o których napisałem byli zbrrojnym ramieniem Polskiego Państwa Podziemnego powstałym z inspiracji tzw Rzadu na uchodztwie działającym praktycznie po 2W.W przeciwko sowietyzacji Polski.Pomiedzy dzialalnościa P.P.P. a zbrodnia katynska jest bez mała 5 lat przedzialu czasowego (rozumiem,że matematyka w zakresie rachunków do 5 również sprawia ci trudności?) wiec temat raczej nie dotyczy twojego dziadka - dla mnie mógł równie dobrze polec pod Lenino.Po drugie jedni zginęli z rak sowieckich okupantów a ci drudzy gineli od swoich z polecenia tzw "pop"-ów (pełniacych obowiazki polaka) w wiekszosci żydowskiego pochodzenia, żywcem przeflancowanych z terenów z.s.r.r. O ile wiem za Mieszka I państwo polskie jako takie jeszcze nie funkcjonowalo a do stanu wojenngo doprowadzili właśnie ci z ,którymi walczyli żolnierze P.P.P.Mam rownież i do ciebie prosbe, jak wczesniej do kolezanki - nie używamy pojęc, których znaczenia nie rozumiemy! o jaką indokrynacje ci chodzi?- koscielną? Pewnie to uboczny skutek prania mózgu nabyty przez ciebie na lekcjach religii.
    Na koniec sugeruję poszukać w bibliotece takiej pouczajacej komedyjki nijakiego Mikołaja Gogola „Rewizor”, wbić się w czapeczke tego Pana i do skutku analizowac cytat ...„Z czego się śmiejecie? Sami z siebie się śmiejecie!”.

miłej lektury!

b.t.w. i jeszcze jedna wskazówka dla ciebie na zycie - "pytajac wstydzisz sie tylko raz, nie wiedzac ...całe życie"
    Ostatnio edytowane przez kuguar ; 02-05-13 o 14:25
    Odpowiedz z cytatem  

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Informacje o wątku
Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego wątku

Zobacz tagi

Bookmarks
Bookmarks
Uprawnienia umieszczania postów