Jaką "jakością" video kierujecie się wybierając film z naszego forum, dlaczego taka "jakość" akurat, na czym oglądacie pobrany film.
Podstawowe "jakości" ankieta publiczna.
|
Jaką "jakością" video kierujecie się wybierając film z naszego forum, dlaczego taka "jakość" akurat, na czym oglądacie pobrany film.
Podstawowe "jakości" ankieta publiczna.
Jeśli czegoś szukam to zawsze DVD-R lub wyższa jakość ...
Oglądam na Sony Bravia 55'' i Denon DVD
DVDRip najbardziej dostępny rip a sprzet mam niskiej jakości więc zadne blueray mi nie sa potrzebne Mam LG Monitor telewizor 22"
BRRipy tylko ! Na TV 55 cali HDMI z lapka
DVDrip i w góre....
oglądam na eizo 22" na kompie
DVDrip - ten format niestety już przestaje być domeną jakości. Za dużo samozwańczych koderów bierze się za wrzucanie takich filmów a jakość woła o pomstę. Poważne grupy relase'ujące porzuciły ten format
BRrip - jak sama nazwa wskazuje 720p albo 1080p ale niestety za często są to zwykłe crapy skalowane do rozdzielczości gorszej jak DVD. Jeśli jest zachowana norma 720p/1080p to jestem za tym formatem.
DVD-R - Rozumiem,, że tu chodzi o ISO - Fajne - zawsze można wypalić na płytę i komuś z rodziny sprezentować na ich DVD
Blu-ray - Jeśli jest to w kontenerze MKV to zajebiście a miejsce na ISO BD to jest na prywatnych trackerach i tylko dla grup suberskich.
Cam, TS - tego powinni zabronić. Dla mnie oglądanie takiego filmu to męczarnia.
Czyli jestem za jak najlepszą jakością.
A co do sprzętu - ostatnio złożyłem sobie kompa za 400 zł na dwurdzeniowym atomie na domowy serwerek - daje rade z 1080p
A oglądam jak nie na nim to na stacjonarce i monitorze 24' z fHD
Ostatnio edytowane przez dback ; 29-07-11 o 20:11
Ja wole film oglądać BRrip bo DVDRipy są ale słabe jakość.
« Poprzedni wątek | Następny wątek » |
Informacje o wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątekAktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości) |
Tagi dla tego wątku |