ktoś tu pisał o o Korwin mikke , przypomnę że jeszcze nie tak dawno ta osoba miała poglądy wręcz nazistowskie , w stylu niepełnosprawni do gazu , dlatego jego kadencja w sejmie trwała bardzo krótko.
Polską w Uni Europejskiej
Polską w Europie ale nie w Uni Europejskiej
|
ktoś tu pisał o o Korwin mikke , przypomnę że jeszcze nie tak dawno ta osoba miała poglądy wręcz nazistowskie , w stylu niepełnosprawni do gazu , dlatego jego kadencja w sejmie trwała bardzo krótko.
"Ja jestem liberałem – i uważam, że kobieta, która chce pracować poza domem, powinna mieć takie prawo. Sprzeciwiam się tylko sztucznemu subwencjonowaniu tej pracy, poprzez np. podatek progresywny i subwencje do komunikacji zbiorowej oraz nieustanną propagandę, utrzymującą, że kobieta „powinna pracować” (jakby zajmowanie się domem nie było pracą!)"Zamieszczone przez Limonka
"Chcemy brać pieniądze i dostać immunitet z PE, żeby mówić o złodziejach z Brukseli - oni będą siedzieć w kryminale."Zamieszczone przez Limonka
Faktem jest, że człowiekowi temu zdarza się palnąć jakieś głupstwo przez co traci w sondażach i naraża się wyborcom, ale to jego jakieś przemyślenia, które nie wpisują się w program jego partii. Proszę zobaczyć sobie rozmowę z P. Wiplerem w TVP, który mówi jasno o priorytetach KNP. Jako jedyna partia chcą wziąć się za gospodarkę, a nie szukają odskoczni od problemów (kościół, aborcja, LGBT).
jak ktoś mówi że mamy korzyści z uni to niech sprawdzi liczby. Polecam sprawdzenie Ruchu Narodowego i Nowej Prawicy.
Przedstawiaja wszystko czarno na białym.
Drogi, mosty, publiczne toalety i "EuroOsły" ze wspomnianego "burdelu"... O tym się mówi najwięcej. A to, że możecie pojechać do innego państwa za pracą? Że można Nam zobaczyć i usłyszeć czy przeczytać jak jest w innych krajach (dzięki temu mamy również szybszy internet, czy też w ogóle, go mamy) i w końcu, że możemy decydować o swojej przyszłości, poprzez wybory jak i po prostu możemy wyjechać i zamieszkać gdzie indziej? Nie wiem jak było za komuny - wszyscy mówią, że wspaniale, bo były pieniądze (ale nie było co kupić), że były mieszkania dla młodych małżeństw i przyszłościowa praca np. w PGR - ach, ludzie się ze sobą solidaryzowali (lub jak kto wolał "żyło się w kolektywie"). Teraz jest za późno, żeby powiedzieć, że my też gdybyśmy nie weszli do Unii żyło by się nam jak w Finlandii czy Szwecji. Było, jest i będzie zbyt wiele zmiennych, żeby Nam udało się żyć jak tam. Oni mają ropę węgiel i nikt im nie zabraniał jego wydobywania, czy też można było im od dawna te surowce eksportować za zachód, przez co mają lepszą gospodarkę. Wracając do słów Maksa Kolonki - On wypowiadał się o ankiecie a nie o referendum (a od tego się wszystko zaczęło), na którym było "przebardzojasno" postawione pytanie: "Czy wyraża Pani / Pan zgodę na przystąpienie Rzeczypospolitej Polskiej do Unii Europejskiej?" - Czego tu można nie rozumieć??!! I napiszę więcej, ponad 77 (siedemdziesiąt siedem) procent, spośród 58,85% obywateli uprawnionych do głosowania powiedziało TAK. Więc do kogo pretensje? Każdy kandydat na prezydenta chciałby mieć taki wynik i każda partia. Jedynie Kwaśniewski miał ponad 53% w III RP.
Fakt, Polską rządzą idioci itp., ale to My/Wy/Oni, sąsiedzi nasi itp. ich wybraliśmy. Dlaczego? - Bo obiecywali dużo. - Bo na karcie do głosowania wydało mi się fajne nazwisko. - Bo gdzieś słyszałem o Tym gościu. - Bo mówił, że zalegalizuje Marihuanę... - Czy to jest normalne podejście? Wg mnie naprawę systemu winno zacząć się od siebie samego, a nie gadać że - to oni go wybrali, a on nie potrafi rządzić... I tak, jestem za Polską w UE. To co będzie się działo później moi przyjaciele, zależy tylko od nas, czy damy radę wybrać kogoś normalnego i "moralnie nieskrzywionego" do tego, żeby w Naszym imieniu nie dał się nam doić!
Ostatnio edytowane przez caspersky ; 20-05-14 o 22:46
Nie wiem, kiedy ostatnio spotkałem się z takim "czymś". W pewnej chwili zwątpiłem nawet w to, że potrafię czytać ze zrozumieniem.
Jeśli tacy światli obywatele będą decydować o losach Naszego kraju to będzie krucho...
Podsumowując przedmówcę:
1) dzięki UE możemy pracować za granicą
2) dzięki UE możemy dowiedzieć się co dzieje się za granicą
3) dzięki UE mamy internet/szybki internet
4) dzięki UE możemy głosować w wyborach
5) dzięki UE możemy wyjechać z kraju
6) niestety, ale nigdy nie osiągniemy standardu życia Skandynawów, bo oni mają ropę i węgiel, a my to w ogóle nie mamy/nie możemy wydobywać węgla
7) kraje skandynawskie eksportują surowce za zachód
8) wreszcie fakty z tym tylko, że o tym mówił Max. Swoją drogą warto wspomnieć, że przy okazji referendum propaganda była jak za komuny... kumpel cały czas wspomina jak w wieku 9 lat szedł ze szkoły z balonikiem "Powiedz TAK w referendum" na rynek.
9) za to props... trafne spostrzeżenie, że jak się nie wie o co chodzi to się nie głosuje
10) samemu trzeba zmienić system... zmienić sobie podatki czy służbę zdrowia
11) mamy ogromny wpływ na przyszłość wybierając 50 eurodeputowanych z 736 zasiadających w Europarlamencie, kiedy Parlament Europejski decyduje o prawie wszystkim
Wyznawcy unii są bekowi. 0 logiki, olewani faktów i liczb, tylko ślepy fanatyzm.
W przypadku krula bawi mnie to że dla 90% ludzi istotne jest co ten stary dziadek myśli prywatnie o seksie małżeńskim czy ulubiony kolor a nie to jaki ma plan jego partia i jaką drogę do jego spełnienia prezentuje. To tylko niestety pokazuje jak wiele osób nie ma zielonego pojęcia o polityce. Polska według oficjalnych danych OBW ma najwyższy współczynnik ludzi glosujących dla beki/randomowo. Po uwzględnieniu frekwencji daje do 10-15% ludzi którzy mają jakiekolwiek pojecie czym są wybory. Dlatego od 25 lat tym krajem rządzi ta sama klika, a jedyna faktyczna opozycja to stary stetryczały dziadek i paru młodych ludzi. Smutne..
ble,ble,ble - yebać brukselską żydokomune...- poziom dyskusji jest poniżej zera,jako taki trzyma limonka,reszta uczestnikow chyba nie zakumala przekazu moona
Jak świat światem nikt pieniędzy za darmo nikomu nie daje . Jeśli coś daje to musi mieć w tym jakiś interes. Pytanie tylko ile musi dać, żeby przekonać biorącego by ten mu służył. Polska była i jest nadal tanim i niewymagającym biorcom. A dlaczego tak uważam? A rozejrzyjcie się dokoła i odpowiedzcie sobie co w Polsce jest jeszcze polskie?
Ostatnio edytowane przez kizak75 ; 22-05-14 o 07:51
« Poprzedni wątek | Następny wątek » |
Informacje o wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątekAktualnie 4 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 4 gości) |
Tagi dla tego wątku |