Problem z uruchomieniem Letty
Witam,
Od jakiegoś tygodnia nie mogę włączyć programy Letty. Wciąż zatrzymuje się na "Logowanie" i program się zawiesza (trzeba go wyłączać przez menadżer zadań). Zrobiłem tak jak poradził "tweety87" w tym wątku:
http://mhteam.eu/problemy_i_pytania-...nie-69733.html
Pobrałem to "letty 3", uruchomiłem, po czym wyskoczyło, że pobierane są aktualizację. Po ukończeniu pobierania program normalnie się uruchomił. Wszystko już chodziło, więc się zalogowałem na swoje konto. Wieczorem gdy chciałem ponownie włączyć Letty, sytuacja się powtórzyła... czyli program zawiesił się na "Logowanie" i już nie pomogło pobieranie "letty 3".
Czytałem, że trzeba usunąć jakiś plik z katalogu Letty, ale gdzie znajduje się ten katalog? I czy ktoś wie co może być przyczyną uszkodzenia się tego programu?
Odp: Problem z uruchomieniem Letty
Witaj,
Wykasuj plik setting z katalogu letty i przetestuj...
właśnie tak jak mówiłem, czytałem o tym, że trzeba wykasować te pliki. Ale moje pytanie jest następujące.... gdzie znajduje się ten katalog? Bo przecież tego programu się nie instaluje nigdzie, tylko odpala bezpośrednio z ikonki.
widocznie nie doczytałeś
Cytat:
usuń plik settings
jeśli settings.ini nie ma w katalogu z programem to jest on w:
Pod Windowsem XP: C:\\Document and Settings\\<NAZWA_PROFILU>\\Ustawienia lokalne\\Dane aplikacji\\Letty
Pod Vista, 7 i 8: C:\\Users\\<NAZWA_PROFILU>\\AppData\\Local\\Letty
win7 ma folder appdata ukryty więc trzeba wejść w ustawienia i zahaczyć pokazywanie ukrytych plików ...co do innych windowsów to nie wiem .
hehe, to też widziałem :)
U mnie po wejściu w C:\\Document and Settings\\<NAZWA_PROFILU>\\ nie ma czegoś takiego jak "Ustawienia lokalne". Przeszukałem tamte wszystkie foldery i nigdzie nie ma ani słowa o Letty
Windows XP Service Pack 3
widac ze ma XP skoro szuka ustawienia lokalne :P ale ten katalog masz ukryty ... jak wyswietlac ukryte pliki i foldery mozesz zapytac google :P badz pobierz czyste letty ze stronki i zmien nazwe pliku na np "Letty_1.99" pozniej jak juz odpalisz w ustawieniach programu masz opcje "Katalog ustawień" tudzież "Settings directory" i wybierz 1 opcje a nie 2 i to rozwiaze problemy ;)
Wacek już napisał :P
a co do windowsa wacek to wiem ale wolałem się upewnić czy dobrze patrzy ... :P
ok, teraz działa :) Ale mam jeszcze jeden problem, który również pojawił się jakiś czas temu. Po zalogowaniu się maksymalna prędkość z jaką mogę pobierać wynosi 100kb/s, a wcześniej miałem 150kb/s lub nawet 200kb/s. W opcja programu wyłączona jest opcja "Ograniczenie pobierania". Na to też jest jakiś sposób?
Kolego ale nie odbiegamy od tematu , kolejna sprawa powinna byc rozpoczeta nowym watkiem bo tutaj zaraz bedzie offtopic. btw , chociaz sa tu dzialy dla letty ale sprawy dotyczace juz dzialania letty najlepiej zadac na FORUM gdyz tam prawdopodobnie odrazu zostana podjete dzialania z tym (;
ok, sorki :) A więc dzięki za pomoc. Wątek można zamknąć :)
Problem z uruchomieniem Letty
mam ten sam problem co kolega dawid próbowałem wszystkiego tego co napisaliście ale dalej bez poprawy proszę o pomoc