Awaria Dysku w forumowym serwerze.

Wątek: dysk zewnetrzny

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
  1. #1 dysk zewnetrzny 
    Super Uploader


    Dołączył
    Feb 2012
    Posty
    200
    Podziękował/a
    20 razy
    39 podziękowań za 30 postów
    Siła reputacji
    15
    cześć
    opłaca się kupić dysk zewnetrzny 2tb 3,5 za 244zł czy go dać bezpośrednio do komputera, co radzicie mam dysk 500gb wd w pc ?
    Odpowiedz z cytatem  
     

  2. Jeden użytkownik podziękował użytkownikowi hard za ten post:

    Podejrzany (24-05-18)

  3. #2 Odp: dysk zewnetrzny 
    Legenda MHTeam Awatar fido2
    Dołączył
    Mar 2008
    Wiek
    52
    Posty
    445
    Podziękował/a
    922 razy
    70 podziękowań za 18 postów
    Siła reputacji
    42
    opłaca się
    Podobał ci się mój post, trzaśnij Karma lewy górny róg , nie krępuj się
    Odpowiedz z cytatem  
     

  4. #3 Odp: dysk zewnetrzny 
    Friends
    Dołączył
    Nov 2017
    Posty
    386
    Podziękował/a
    17 razy
    865 podziękowań za 237 postów
    Siła reputacji
    32
    jak masz zbedna kase to zmien hd na ssd,komp bedzie i cichszy i szybszy a ten wd zrob sobie tylko na stuff,dokup sobie na niego kieszen i bedziesz mial go jako zewnetrzny




    Odpowiedz z cytatem  
     

  5. #4 Odp: dysk zewnetrzny 
    Donator Awatar Aster1965
    Dołączył
    Aug 2013
    Wiek
    52
    Posty
    2,535
    Podziękował/a
    67 razy
    0 podziękowań za 0 postów
    Siła reputacji
    32
    to zależy czy potrzebujesz dysku typowo zewnętrznego, one są zawsze droższe ze względu na dodatkową obudowę
    jeśli masz miejsce w skrzyni na kolejny dysk to kup zwykły HDD i zamontuj w kompie
    jak nie masz miejsca to zrób jak poleca @leon57, najlepszym rozwiązaniem byłby dysk SSD M.2 ale do tego potrzebne jest odpowiednie gniazdo na płycie :/
    Thermaltake LEVEL10 GT Battle Edition , Asus Maximus VIII HERO , i7 67ooK + chłodzenie wodne Kryos , NVidia ASUS GTX 980 Ti Strix , Corsair DDR4 Vengeance 16GB 3000 MHz, ASUS ROG Xonar Phoebus, Edifier S760D , SSD Adata 128GB, Adata 120GB, SanDisc 256GB HDD Seagate ST3000VX000 3TB x 3, LG 27UD58-B 4K, Zasilanie: Corsair 750W, W7 64bit
    Odpowiedz z cytatem  
     

  6. #5 Odp: dysk zewnetrzny 
    Super Uploader


    Dołączył
    Feb 2012
    Posty
    200
    Podziękował/a
    20 razy
    39 podziękowań za 30 postów
    Siła reputacji
    15
    płyta główna to: GA-h110m-S2 wejdzie tu SSD M.2 ?
    Odpowiedz z cytatem  
     

  7. #6 Odp: dysk zewnetrzny 
    Donator Awatar Aster1965
    Dołączył
    Aug 2013
    Wiek
    52
    Posty
    2,535
    Podziękował/a
    67 razy
    0 podziękowań za 0 postów
    Siła reputacji
    32
    niestety ta płyta nie ma gniazda M.2
    ile masz podpiętych dysków / napedów do tej płyty ?
    z tego co widać ma 4 gniazda do podłączenia dysków, na jednym masz ten 500GB, jeśłi masz napęd CD to możesz jeszcze dwa dyski podpiąć
    możesz na startowym ustawić dysk SSD na system, 500gB na kolejny slot, jak potrzebujesz więej miejsca to kup jakiś 3TB i podepnij do kolejnego slotu
    nie wiem jaką masz obudowę, ile ma kieszeni na dyski ?

    ewentualnie możesz zmienić płytę na taką
    Kod:
    https://www.morele.net/plyta-glowna-asus-h110m-a-m-2-90mb0r60-m0eay0-933375/
    ma gniazdo M.2 i pozostałe parametry jak Twoja obecna, ma większą pamięć grafiki 2x, ma gniazdo M.2, pamięć ROM dwa razy większą, ogólnie nieco lepsza
    teraz tylko kwestia kasy, ile masz i ile chcesz wydać

    Linki zewnętrzne dajemy w tagi CODE, ostatnie upomnienie !
    Thermaltake LEVEL10 GT Battle Edition , Asus Maximus VIII HERO , i7 67ooK + chłodzenie wodne Kryos , NVidia ASUS GTX 980 Ti Strix , Corsair DDR4 Vengeance 16GB 3000 MHz, ASUS ROG Xonar Phoebus, Edifier S760D , SSD Adata 128GB, Adata 120GB, SanDisc 256GB HDD Seagate ST3000VX000 3TB x 3, LG 27UD58-B 4K, Zasilanie: Corsair 750W, W7 64bit
    Odpowiedz z cytatem  
     

Informacje o wątku
Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego wątku

Zobacz tagi

Bookmarks
Bookmarks
Uprawnienia umieszczania postów
  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •